Etkinlikler

20.12.2012 | TechN’arts Pakistan'da İTS’yi Tanıttı


TechN’arts Pakistan'da İTS’yi Tanıttı
20-25 Aralık 2012 / İslamabad / Pakistan
 
Nart Bilişim Hizmetleri (TechN’arts) Genel Müdürü ve İlaç Takip Sistemi (İTS) proje koordinatörü Taha Yaycı ve TechN’arts Yazılım Projeleri Ekip Lideri İsmail Taha Aykaç 20-25 Aralık 2012 tarihleri arasında Pakistan’da İTS’yi tanıttılar.
 
 
Pakistan’da faaliyet gösteren Interactive Group firması tarafından İslamabad’a davet edilen TechN’arts ekibi, firma yöneticilerinden Amiral Kamran Khan ve Saad İbrahim Gilani eşliğinde Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.
 
Pakistan İlaç Düzenleme Kurumu DRA (Drug Regulatory Agency) yetkilisi Dr. Abdul Rashid ile yapılan toplantıda TechN’arts ekibi İTS’yi anlattı ve soruları yanıtladı. Katılımcıları hayran bırakan İTS sunumu sonrasında DRA İlaç Denetim Birimi Başkanı Dr. Rasheed Siddiqui ile görüşen TechN’arts ekibi Pakistan’da hayata geçirilmesi planlanan bir ilaç takip sistemi projesi için görüş belirtti. Ayrıca söz konusu proje ile ilgili olarak İTS ile edinilen tecrübeler aktarıldı, katılımcıların soruları yanıtlandı ve karşılıklı işbirliği geliştirilmesi konusunda fikir alışverişi yapıldı.
 
Ziyaret kapsamında ayrıca Pakistan Ordusu yetkilileriyle de görüşen TechN’arts ekibi, Pakistan’da geliştirilmesi planlanan İTS benzeri bir takip sisteminin olası faydaları konusunda deneyimlerini aktardı.
 
Son olarak, DRA’in teknik personeli ile görüşen TechN’arts ekibi, İTS altyapısı, kullanılan teknolojiler ve İTS uygulamaları konusunda bilgiler aktardı.
 
Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren TechN’arts ekibi teşekkürlerini ileterek karşılıklı işbirliği dilekleriyle ülkeden ayrıldı.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı