Duyurular

26.12.2011 | Tüm Paydaşlarımızın ve İlgili Yazılım Firmalarının Dikkatine


Ürün doğrulama işlemleri için Ürün Doğrulama Web Servisi yayınlanmıştır. Ürün Doğrulama Servisi, tüm paydaşlar tarafından ürünün kontrolü için, sorgulama amaçlı kullanılabilecek bir web servisidir. Ürünün sistemde bulunup bulunmadığı, karekod bilgilerinin tutarlı olup olmadığı, ürünün son kullanma tarihinin geçip geçmediği gibi kontroller ürün doğrulama web servisi kullanılarak yapılabilir.

Satış, satış iptali, mal alım, mal iade, mal devir ve mal devir iptali servisleri kendi içlerinde doğrulama yapmakta ve ürünün işleme uygun olmaması durumunda hata veya uyarı mesajı dönmektedir. İstemci yazılımlarında her servis öncesi doğrulama yapılması, ürünün işleme uygunluğu ile ilgili yeterli bilgi sağlamadığı gibi, istemci yazılımlarının performansını düşürecektir. Bu sebepten istemci yazılımlarında transfer işlemleri öncesinde doğrulama yapılmamalıdır.

Ürün doğrulama servisi kullanılarak ürünün son sahibi, durumu, üreticisi gibi ayrıntılı bilgilere ulaşılamaz. Paydaşlarımız bu tarz bilgileri İTS Portal’deki “Online İşlemler” bölümünden sorgulayabilirler.

Üretici Doğrulama Web Servisi, Depo Doğrulama Web Servisi, Eczane Doğrulama Web Servisi ve Hastane Doğrulama Web Servisi 15.01.2012 tarihinde kaldırılacaktır. Paydaşlarımız bu servislerin yerine Ürün Doğrulama Web Servisini kullanmalıdır.

İlgili değişiklikler:

1-) İTS Web Servisleri Kılavuzu versiyon 1.0 yayınlanmıştır.
2-) Teknik Dokümanlar sayfası güncellenmiştir.
3-) İTS Web Servisleri Gerçek Ortam Endpoint adresleri ve İTS Web Servisleri Test Endpoint adresleri güncellenmiştir.
4-) Hata kodları dokümanı güncellenmiştir.

Tüm paydaşlarımıza ve ilgili yazılım firmalarına önemle duyurulur.

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı