Duyurular

12.01.2012 | Çoklu Kullanıcı Desteği ve Kullanıcı Adlarındaki Değişiklik


Tüm Paydaşlarımızın Dikkatine,

 
Paydaşlarımızın İTS bildirimlerini yaparken çoklu kullanıcı ve yetkilendirme konularındaki ihtiyaçları göz önüne alınarak, çoklu kullanıcı desteği ve bu kullanıcıların yetkilendirilebilmesi için 13 Ocak saat 20:00’da sistem kapatılarak 8 saatlik bir çalışma yapılacaktır. 
 
Bu çalışma sonucunda paydaşlarımızın kullanıcı adları (şifreleri değiştirilmeksizin) standart bir formatta değiştirilecektir. Değiştirilen kullanıcı adları, İTS Portal -> Online İşlemlerde yönetici kullanıcısı olacaktır. Bu kullanıcı ile yeni kullanıcılar oluşturulabilecek; yeni oluşturulan kullanıcıların İTS Portal -> Online İşlemlerde işlem bazlı ve İTS Servislerinde servis bazlı yetkilendirmeleri yapılabilecektir.
 
Paydaşlarımızın yönetici kullanıcılarının adları, kendi GLN’leri ve bunu takip eden 4 adet 0’dan meydana gelecektir. Yani GLN’si 8680001000001 olan bir paydaşın yönetici kullanıcısı 86800010000010000 olacaktır. Bu kullanıcı silinemez ve online işlemlerdeki tüm hizmetleri (Ürün sorgulama, reçete sorgulama vs.) ve tüm ilgili İTS servislerini (Mal alım, mal satış vs.) kullanabilecektir. 
 
Yeni kullanıcıların oluşturulma işlemi, sadece yönetici kullanıcı tarafından İTS Portal -> Online İşlemler üzerinden yapılabilecektir. Kullanıcı adları aynı formatta yazılmakla beraber 17 karakterlik kullanıcıadının sadece son 4 hanesi değişecektir. Kullanıcı adı Online İşlemler tarafından otomatik olarak belirlenebilecektir. Yönetici kullanıcısı(86800010000010000) örneğin, bir kullanıcıya sadece Mal Alım, diğer bir kullanıcıya ise sadece Mal İade Servisini kullanacak yetki verebilecektir. Bu tamamen paydaşlarımızın inisiyatifindedir.
 
Çoklu kullanıcıya ihtiyaç duymayan paydaşlarımızın sadece İTS kullancı adlarını yönetici kullanıcı adıyla değiştirmesi yeterli olacaktır.
 
Paydaşlarımıza önemle duyurulur.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı