Duyurular

26.04.2010 | İTS Geçiş Sürecinde (16 Mayıs - 1 Haziran 2010) Uyulacak Hususlar


Paydaşlarımıın İTS geçiş sürecinde aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:
 
  • Bilindiği gibi 16 Mayıs 2010 tarihinden itibaren karekodlu ilaçların sistemden onay alması şartıyla ilaç ambalajlarının kupür ve benzeri herhangi bir kısmı kesilmeksizin satışına ve geri ödeme kurumları da eczanelerin karekodlu ürün satışlarını İlaç Takip Sistemi’nden kontrol etmeye ve bu kontroller üzerinden ödenmesine başlayacaklardır. Buna göre ilgili tüm tarafların, aşağıdaki hususlara riayet etmeleri gerekmektedir.
  • 01 Mayıs 2010 tarihi itibariyle firmalardan ecza depolarına ve ecza depolarından eczanelere hiçbir surette karekodsuz bir ürün sevk edilmeyecektir. Bu tür ürünler ilaç firmaları sorumluluğunda ya karekodlanacak ya da geri çağrılacaktır.
  • 01 Mayıs 2010 tarihi itibariyle piyasada bulunan karekodlu ürünlerin sisteme kaydedilmemiş olanlarının kayıtları tamamlanmış olacak, bu tarih sonrasında yapılacak denetimlerde karekodları sisteme kaydedilmemiş ürünler Bakanlıkça tespit edildiği takdirde, ürün hakkında gerekli işlem yapılacaktır.
  • En geç 15 Mayıs tarihine kadar, piyasada bulunan karekodlu ve kupürleri iptal edilmemiş olan ürünler varsa, firmalar bu ürünlerdeki kupürleri iptal etmelidirler. Kupür üzerinde bulunan “İTS”, “Karekodlu”, “K.Kodlu”, “Karekod içermektedir” gibi ibarelerin tümü iptal olarak kabul edilecek ve bu tür ibareler içeren kupürler 16 Mayıs 2010 tarihinden itibaren kesildiği takdirde ödenmeyecektir.
  • 8 dereceden daha soğuk ortamlarda korunması gereken ürünler yukarıdaki kapsam dışında kalacak ve bu tür ürünlere işlem yapılmayacaktır. Bu süreç içinde hiçbir soğuk zincir ürünü eczanelerden ecza depolarına iade edilmeyecektir.
  • Karekod ile birlikte ambalaj üzerine fiyat bilgisi konulmuş ürünlerde fiyat değişiklikleri olması durumunda, firma ambalajlardaki fiyatları değiştirmek üzere sürşarj etiketi ve benzeri bir uygulama yapmayacak, ürünler üzerlerindeki fiyatlarla satışa sunulacaktır. Fiyatlar, gerekirse Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu internet sitesindeki “Fiyat Sorgulama” bölümünden eczaneler tarafından kontrol edilerek hastaya verilecektir.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı