Duyurular

14.05.2010 | Firmalara Karekodlu Ürünlerle İlgili Duyuru


Bilindiği üzere 16 Mayıs itibariyle İlaç Takip Sistemi eczaneler tarafından kullanılmaya başlanacaktır.
 
Karekodlu üretilmiş bütün ürünler piyasaya çıkarılmadan önce sisteme mutlaka bildirilmiş olmalıdır. Piyasadaki karekodlu ürünlerin bildirimleri de mutlaka ve vakit geçirilmeden yapılmalıdır.
 
Eczaneler tarafından hala “karekodlu olarak üretildiği halde üretim bildirimi yapılmayan ürünler” bulunduğu yolunda şikayet alınmakta olup bu durumun doğru olması halinde uygulama başladığında vatandaşımızın ilaca erişim sorunu oluşabilecektir. Bu sebeple Üretici/İthalatçı Firmalarımızın İTS tarafından kendilerine gönderilen geribildirimleri kontrol ederek eksik olan ürünlerini bir an evvel sisteme bildirmeleri gerekmektedir.
 
Ayrıca "Karekod içeriği tutarsız" şeklinde cevap dönen ve onaylanmayan bazı ürünler de bulunmaktadır. Firmalar ürünlerinin okunabilirliğinden ve İTS’ye iletilen bildirimlerin doğruluğundan sorumludur.
 
Yukarıdaki sebepler karekodlu ilacın Eczanelerden satışı esnasında soruna yol açabileceğinden, firmaların bütün ürünlerinin okunabilirliğini mutlaka eczanelerde denetlemesi ve anılan şikayetlerin yerindeliği hususunda raporlamada bulunmaları en uygun yol olarak gözükmektedir.
 
Bu konularda duyarsız kalan firmalar için ilaç ruhsatları konusunda çeşitli tedbirler alınabileceği gibi Eczanelerin satış sorunu bulunan ürünleri iade etmeleri gibi mecburi bir tutum içine girmeleri de beklenmelidir.
 
Sistemin işleyişine olumsuz etkide bulunabilecek ikincil sorunların oluşumuna ve gereksiz yazışmalara yol açılmaması hususunda gereğini önemle rica ederim.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı