Etkinlikler

27.11.2012 | İTS, Körfez Ülkeleri Arap Birliği Toplantısında


İTS Körfez Ülkeleri Arap Birliği Toplantısında
27-28 Kasım 2012 / Riyad / Suudi Arabistan
 
Körfez ülkeleri Arap Birliği toplantısı 27-28 Kasım 2012 tarihinde Suudi Arabistan’da Türkiye’nin de katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıya Nart Bilişim Hizmetleri (TechN’arts) Genel Müdürü ve İTS proje koordinatörü Taha Yaycı,  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) yetkilileri ve özel sektör yetkilileri katılmıştır.
 
 
Toplantıda sağlıkta işbirliği kapsamında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü firmalarının pazara girmelerinin önündeki ticari engeller ve kısıtlamalar tartışılmıştır. 
 
Toplantı sonucunda 1-4 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da sektör temsilcilerinin de katılacağı bir toplantı düzenlenmesi ve ilaç üretim merkezlerine ziyaret yapılması kararı alınmıştır. Türkiye olarak eşdeğerlik konusunda her türlü yardıma hazır olunduğu vurgulanarak karşılıklı işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ile ilgili gerekli aksiyonların alınacağı belirtilmiştir.
 
Katılımcılar ayrıca İlaç Takip Sistemi (İTS) hakkında da bilgilendirilmiş, İTS ile edinilen tecrübeler katılımcılara aktarılmıştır ve sorular yanıtlanmıştır.
 
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı