Etkinlikler

22.05.2012 - 23.05.2012 | TechN’arts “Tedarik Zinciri Bütünlüğü” Çalıştayında İTS'yi Anlattı


TechN’arts “Tedarik Zinciri Bütünlüğü” Çalıştayında İTS'yi Anlattı
22 - 23 Mayıs 2012 / Maryland / ABD

22-23 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Amerika’nın Maryland eyaletinde, USP (US Pharmacopeial Convention – Amerika Farmakope Kuruluşu) tarafından gerçekleştirilen “Tedarik Zinciri Bütünlüğü” konulu bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
 
İTS ekibinin de hazır bulunduğu toplantıda ülkemizi, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Saim KERMAN ve Nart Bilişim Hizmetleri (TechN’arts) Genel Müdürü ve İTS Proje Koordinatörü Taha YAYCI temsil etmişlerdir. Toplantının farklı oturumlarında;
  • Tedarik zinciri genel bakış açısı
  • Tedarik zincirinde sahte ilaç sorunu
  • Tedarik zincirinin izlenebilirliği ve kullanılan teknolojiler
  • Tedarik zincirini etkileyen düzenlemeler, standartlar vb. konular ele alınmıştır.

İngiltere, Fransa, Arjantin, Brezilya, Nijerya ve Amerika’nın çeşitli eyaletlerinden delegelerin katıldığı çalıştayda TechN’arts Genel Müdürü Taha YAYCI, “İlaç Takip Sistemi ve Ötesi” başlıklı sunumunda İTS’yi tanıtarak; İTS’nin amaçları, İTS süreçleri, kısa ve uzun vadeli hedefler ve gerçekleştirilen başarılar konusunda katılımcıları bilgilendirmiştir.

Büyük alkış alan İTS sunumu sonrası katılımcılar İTS ekibine tebriklerini iletmiş ve Türkiye’nin ilaçların izlenebilirliği konusunda yakaladığı başarı konusunda hayranlıklarını dile getirmişlerdir.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı