Etkinlikler

06.09.2012 - 10.09.2012 | Avrupa Konseyi İlaç ve Sağlık Kalitesi Biriminden (EDQM) İTS Ziyareti


Avrupa Konseyi İlaç ve Sağlık Kalitesi Biriminden (EDQM) İTS Ziyareti
6 Eylül 2012 / Ankara / Türkiye

Avrupa Konseyi İlaç ve Sağlık Kalitesi Birimi (EDQM) yetkilisi Dr. François-Xavier LERY, 06.09.2012 tarihinde İlaç Takip Sistemi (İTS) uygulamalarını yerinde görmek üzere ülkemizi ziyaret etmiştir.

İTS süreçleri, kısa ve uzun vadeli hedefler ve gerçekleştirilen başarılar ile ilgili sunumumuzu dinleyen Dr. LERY, üretici firma, ecza deposu, hastane ve eczane İTS süreçlerini yerinde görmüş ve uygulamalı olarak incelemiştir. Bu kapsamda;

  • Üretici firma İTS süreçleri için Drogsan İlaçları San. ve Tic. A.Ş. ilaç üretim fabrikası,
  • Ecza deposu İTS süreçleri için Selçuk Ecza Deposu A.Ş. Ankara merkez şubesi,
  • Hastane İTS süreçleri için TOBB ETÜ Hastanesi,
  • Eczane İTS süreçleri için Ankara Vatan Eczanesi ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından kurum başkanımız Sayın Dr. Saim KERMAN ile görüşen Dr. LERY, İTS ile edinilen deneyimleri dinlemiş ve İTS teknik ekibine sistemle ilgili çeşitli sorular sormuştur. EDQM’in Avrupa Konseyi üye ülkeler için geliştirmeyi planladığı ilaç takip projesi eTACT için tecrübelerimizden faydalanmak istediğini belirten Dr. LERY, Türkiye’nin bu kadar büyük nüfusu olmasına karşın ilaç takibini başarı ile gerçekleştirebilen bir ülke olduğunu özellikle vurgulamış ve Avrupa ülkelerinin henüz böyle bir takip sistemi olmadığını belirtmiştir.

Karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi dilekleriyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. LERY tekrar görüşme isteğini ve teşekkürlerini ileterek merkezimizden ayrılmıştır.

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı