Etkinlikler

14.11.2012 | İTS, EDQM eTACT Projesi Çalıştayında


İTS EDQM eTACT Projesi Çalıştayında
14-15 Kasım 2012 / Sofya / BULGARİSTAN

Avrupa Konseyi İlaç ve Sağlık Kalitesi Birimi (EDQM), 14-15 Kasım 2012, Bulgaristan, Sofya’da Avrupa Konseyi üye ülkeleri için geliştirilmesi planlanan ilaç takip projesi eTACT ile ilgili bir çalıştay yapmıştır. 
 
 
16 ülkeden 80 katılımcının yer aldığı çalıştaya, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile edinilen tecrübeleri aktarmak üzere Nart Bilişim Hizmetleri (TechN’arts) Genel Müdürü ve İTS proje koordinatörü Taha Yaycı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) yetkilileri de katılmışlardır.
 
Çalıştay ile sahte ve yasadışı ilaca karşı bir önlem olarak 36 üye ülkede hayata geçirilmesi planlanan bilgi teknolojileri tabanlı, ülkeler arası çalışarak farklı sistemlerin entegre olacağı ve tedarik zincirinin güvenliğini sağlaması öngörülen eTACT projesinin daha ileriye götürülmesi amaçlanmıştır. 
 
Çalıştayda ayrıca eTACT projesi tekilleştirme sistemi mimarisi, tedarik zincirini sahte ilaçtan koruyacak güvenlik mimarisi, ülkelerarası ve ülkelerin kendi sistemleri ile entegre olarak eTACT proje mimarisi konularında tartışmalar yapılmış, geri bildirimler toplanmış ve eTACT projesinin gelecek süreçleri konusunda bilgi paylaşımı yapılmıştır.
 
İTS ile edinilen tecrübeler, yaşanan sıkıntılar ve önerilerin geniş yer bulduğu çalıştayda “İTS ve Ötesi” adlı sunum ilgiyle izlenmiş ve katılımcılardan gelen sorular cevaplanmıştır. Bununla birlikte İTS ve eTACT projeleri ile ilgili nasıl bir işbirliği kurulabileceği konusunda fikir alışverişi yapılmıştır.
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı