Etkinlikler

26.06.2013 | TechNarts İsviçre'de İTS'yi Anlattı


TechNarts İsviçre'de İTS'yi Anlattı
26-28 Haziran 2013 / Skype / İNTERNET

Nart Bilişim Hizmetleri - techNarts, 26-28 Haziran 2013 tarihleri arasında, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Farmasötik Paketleme ve Etiketleme Zirvesine katılarak, İlaç Takip Sistemi (İTS) ve Türkiye’nin bu alandaki durumunu anlatmıştır.

Zirveye GS1 (Global Standarts One), Avrupa Birliği Farmasötik Gurubu (PGEU), Avrupa Farmasötik Endüstrisi ve Kuruluşları Federasyonu (EFPIA), Avrupa Konseyi İlaç ve Sağlık Kalitesi Birimi (EDQM), Novartis, Teva, SICPA, Antares Vision ve Boehringer Ingelheim gibi kurum ve kuruluşlardan üst düzey katılım sağlanmıştır.

Zirvede tekilleştirme, takip ve izleme, ülkelerdeki durum, gelecek planları ve alınacak aksiyonlar konusunda çeşitli sunumlar ve tartışmalar yapılmıştır. Ayrıca takip ve izleme, tekilleştirme, uygulama vb. konularda edinilen tecrübe ve deneyimler katılımcılara aktarılmıştır.

Zirveye TechNarts adına Genel Müdür Taha Yaycı ve İş Analisti Y. Nasuh Erturan katılarak İTS konusunda görüşmeler yapmışlardır. Taha Yaycı, “İTS: Türkiye’deki durum” konulu sunumunda, İTS öncesi Türkiye’deki durum, İTS uygulama süreci, kazanımlar, edinilen tecrübeler ve gelecek planları konularında katılımcıları bilgilendirmiştir. Büyük bir ilgi ile dinlenen sunumda katılımcılar memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye’nin bu konudaki liderliğinin kendilerini teşvik edip cesaretlendirdiğini dile getirmişlerdir.

İlaç tekilleştirme, takip ve izleme konusunda Avrupa’nın ve Amerika’nın Türkiye’nin çok çok gerisinde olduğunun bir kez daha gözler önüne serildiği zirvede techNarts katılımcıların soruları yanıtlanmış; Avrupa ve Amerika’da uygulamaya geçirilmesi planlanan muhtemel sistemler için gerekli tecrübe ve deneyim paylaşımı konusunda her türlü yardıma hazır olduğunu belirtmiştir.

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı