Duyurular

20.06.2013 | Türkiye İlaç Takip Sistemi: İTS İş Akışını Anlamak


Türkiye İlaç Takip Sistemi: İTS İş Akışını Anlamak

Kısa adı İTS olan İlaç Takip Sistemi, Türkiye’de ilaçların her bir biriminin izlenmesi için kurulan bir altyapıyı tanımlamaktadır. İTS, literatürde “Takip ve İzleme” olarak tanımlanan yapının, ilaç sektörüne uygulanmış halidir. Karekod kullanımı ile ilaç birimleri tekil hale getirilmiş, birimlerin geçtiği her noktadan yapılan bildirimler ile elde edilen hareket bilgisi kullanılarak ilaç birimlerinin takibi ve bu bilgilerin oluşturduğu şecere kayıtları kullanılarak ilaç birimlerinin izlenebilirliği sağlanmıştır.

İlaç Takip Sistemi dünyada ilk defa Türkiye’de başarıyla uygulanan ve benzeri olmayan yenilikçi bir sistemdir. İlaç Takip Sistemi hastaların ilaca güvenle erişiminin sağlanması için her ilacın konumunu takip etmek üzerine tasarlanmıştır. Bu nedenle piyasadaki tüm ilaçlar üretimden tüketime tüm aşamalarda bildirimlerle izlenir. Bu şekilde sahte, kaçak ve her türlü yasadışı ilaç satışı engellenmiş olur. Stok durumları izlenebildiğinden ilaçlar gerektiğinde kolaylıkla piyasadan toplanabilir.

İlaç Takip Sistemi ile yılda yaklaşık 2,5 milyar ilaç birimi ve her ilaç birimi için ortalama 10 hareket takip edilmektedir.

İTS sayesinde ülkemizin bilişim sektöründeki başarısını tüm dünyaya göstermek ve ulusal marka değerimizi arttırmak mümkün olmaktadır. Türkiye’de geliştirilen İlaç Takip Sistemi’nin uluslararası düzeyde uygulanması ve dünya standardının ülkemiz tarafından belirlenmesi hedeflenmektedir.

Kaynak: ColdChainIQ

 
© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı