Duyurular

22.02.2010 | İTS Eczane Yazılımcılarına Önemli Uyarılar:


Eczane paydaşlarımızın aşağıdaki uyarılara dikkat etmesi gerekmektedir:

1) GLN numaraları her zaman 13 hanedir. (GLN oluşturma kurallarını ilgili kılavuzdan lutfen okuyunuz.)

2) Sisteme bildirilecek GTIN(barkod) numaraları her zaman 14 hanedir. (GTIN oluşturma kurallarını ilgili kılavuzdan lutfen okuyunuz.) Karekod içerisinde piyasadaki 13 haneli EAN barkodunun önünde 0 konularak GTIN oluşturulmaktadır. Karekod içerisindeki verinin ayrıştırılması sırasında karekod okuyucudan, elle girişten, karekodun kendinden kaynaklanabilecek durumları göz önüne alarak 14 hane olmayan barkod bilgilerini lutfen sisteme bildirmeyiniz.

3) Sıra Numarası (SN) alanı en fazla 20 karakter olabilir.

4) Parti Numarası alanı (BN) en fazla 20 karakter olabilir.

4) Sıra Numarası ve Parti Numarası alanında normal şarlar altında küçük harfler olmaması gerekir. Ancak karekod okuyucudan küçük harfle gönderilmiş olması ihtimaline karşı Parti Numarası ve Sıra Numarası alanlarının büyük harfe çevrilmesi mağduriyetleri önleyecektir.

5) Karekod içerisindeki Son Kullanım tarihi YYAAGG formatındadır. Bildirimlerde ise bu verinin YYYY-MM-DD şeklinde, XMLDate veri tipine çevrilmesi gerekmektedir. Ancak verideki gün hanesi eğer "00" şeklindeyse, “00” yerine veri ilgili ayın son gününe uyarlanarak gönderilmelidir. Örnek: 110100 -> 2011-01-31.

6) Son Kullanım tarihi gönderilmeden önce yukarıdaki çevrim yapıldıktan sonra gerçek bir tarih bilgisi olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. "2013-15-20" veya "2013-11-39" şeklindeki bir veri gerçek bir tarih bilgisi olmadığı için bildirimlerde kullanılmamalıdır.

Herhangi bir bildirim yapılmadan önce verinin yukarıdaki kurallara kesin olarak uyduğunun kontrol edilmesi gerekir. "Null pointer exception" şeklindeki hatalar bu kontrollerin yapılmadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır.

İlgililerin yazılımlarda ve karekod basımında gerekli uyumu sağlamaları gerekmektedir. Eczane yazılımcıları ilacın doğru basılmış olduğu bir halde satılamamasından sorumludurlar.

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı