Duyurular

03.07.2012 | Kamuoyu Bilgilendirmesi - İlaç Takip Sistemi (İTS) Sorunsuz Çalışmaktadır


Değişik zamanlarda çeşitli basın ve yayın organlarında İlaç Takip Sistemi (İTS) hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklanan asılsız ve yanlış iddialara yer verilen haberler yayınlanmaktadır. İlgili haberlerde İlaç Takip Sistemi’nin kesintileri sebebiyle mağduriyetlerin oluştuğu belirtilmektedir. Özellikle SGK bünyesinde yürütülen Medula uygulamasının arayüzünde görüntülenen ve İTS’ye bağlantının sağlanamadığı şeklinde verilen mesajların İTS’nin çalışmadığı şeklinde anlaşıldığı görülmektedir.

İlaç Takip Sistemi 27 Mayıs 2010 tarihinden itibaren tutarlı bir şekilde çalışmaktadır. Yapılan planlı bakım kesintileri, önceden paydaşlar haberdar edilerek ve tatil günleri ile sistemin en az kullanıldığı saatlerde yapılmaktadır. Bu planlı kesintiler dışında İlaç Takip Sistemi, kesintisiz olarak hizmet vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Ancak, paydaşlarımızın kullandığı farklı yazılım ve uygulamaların oluşturduğu mağduriyetlerin İTS’ye isnat edilmemesi gerekmektedir. Bunun için basit bir sorgu ile İTS’nin çalışıp çalışmadığı kolaylıkla anlaşılabilmektedir.

Dünyada ilk defa Türkiye’de başarıyla uygulanan, benzeri olmayan bu yenilikçi projenin dünyaya örnek olmasına ve tüm ülkeler tarafından takdirle karşılanmasına rağmen ülkemizde hak ettiği değeri görememesi ve basılı medyada sürekli bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlış yönlendirici haberlere konu olması üzüntüyle izlenmektedir. Farklı kurum ve kuruluşların sistemlerinden kaynaklı kesintiler ve alınan hatalar projemize mal edilmekte olup asılsız haberlerle bir başarı hikayesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İlaç Takip Sistemi’nin (İTS) önü kesilmektedir. Çıkan iddialar, ülkemizin bilişim sektöründeki başarısını tüm dünyaya gösteren ve ulusal marka değerimizi arttıran İlaç Takip Sistemi (İTS) projesinin dünyaya yaygınlaştırılması çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Başarı ile yürütülen İTS yurtdışında çeşitli toplantılarda katılımcılara ve kurumumuza gelen farklı ülkelerin temsilcilerine tanıtılmaktadır. Halkımız ve medyanın bu proje hakkında daha detaylı bilgi alabileceği bir portalimiz bulunmakta ve bu ziyaretlerle ilgili olarak portalimizdeki “Etkinlikler” sayfası ziyaret edilebilmektedir. Başarılı bir şekilde yürütülen böyle bir projeye halkımız ve dolayısıyla medyamızın destek olması, ülkemizin sağlık sektörünün gelişimi ve geleceği açısından daha yararlı sonuçlar doğuracaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlaç Takip Sistemi Proje Ekibi

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı