Duyurular

26.09.2012 | PTS Web Servislerinde Değişiklik Yapılmıştır


Paket Transfer Servisi  (PTS) Faz 2 ile birlikte çok yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. PTS üzerindeki yoğunluk artmış ve önümüzdeki dönemde bu yoğunluğu kaldırabilmesi için PTS’de revizyon yapılmıştır. Bu çerçevede PTS 2.0 versiyonu geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Halihazırda kullanılan PTS Web Servisleri, 1 Nisan 2013 tarihinde uygulamadan kaldırılacaktır. Bu tarihe kadar yeni servis üzerinden gönderilen paketler, eski servis kullanılarak; eski servisle gönderilen paketler de yeni servis kullanılarak alınabilecektir.

Yeni sürümle birlikte alanlar revize edilmiş ve endpoint adresleri değiştirilmiştir. Bu değişiklikler sonucunda halihazırda kullanılan web servislerde herhangi bir süreç değişikliği olmamıştır.

PTS XML Standardı'nda da aynı şekilde revizyona gidilmiştir ve PTS XML Standardı 2.0 versiyonu olarak dokümante edilmiştir. PTS XML Standardı 2.0 paydaşlarımızın sistemleri tarafından 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren desteklenmeye başlanmalı ve paket gönderimlerinde bu versiyon kullanılmalıdır. 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren  PTS XML Standardı 1.4 yürürlükten kalkacaktır. Bu bir aylık dönemde paydaşlarımızın her iki standardı da desteklemeleri gerekmektedir. Ayrıca Paket detaylarının alınabildiği PTSHelper servisinin yerine Referans Servisleri kapsamında Paket Detay Servisi geliştirilmiş ve uygulamaya koyulmuştur. PTSHelper servisi, halihazırda kullanılan PTS servisleri gibi 1 Nisan 2013 tarihinde kaldırılacaktır. 

 

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı