Makaleler

18.04.2012 | Hata Kodları Referans Web Servisi


Hata Kodları Referans Web Servisi, İTS’ye yapılan bildirimlerde, gönderilen verilerin hatalı olması veya işleme uygun olmaması durumunda dönen hata mesajlarının paydaşlar tarafından alınabilmesi için hazırlanmış bir web servistir. Bu servisle, paydaşlarımızın hata kodlarının en güncel haline ulaşabilmesi ve bildirimlerde hata ile karşılaşılması durumunda hata mesajı için kayıtlı olan açıklamaları okuyarak gönderilen veri üzerinde gerekli değişiklikleri yapabilmeleri amaçlanmıştır.

Sistemde var olan bir hata kodu silinmediği gibi içeriği ve açıklaması da değiştirilmemektedir. Bir hata kodunun değişmesi gerektiği durumlarda, sisteme sadece yeni bir hata kodu eklenmekte, önceki hata kodunun da varlığı devam etmektedir.

Hata Kodları Referans Web Servisi, hata kodlarını sorgulamak amacıyla tasarlanmamıştır. Bu sebeple, her sorguda sistemde kayıtlı olan bütün hata kodları, bu hata kodlarının mesajları ve açıklamaları cevap olarak dönmektedir. Hata Kodları Referans Web Servisinin her bildirim sonrası veya sık aralıklarla çağırılması tavsiye edilmemekle birlikte, hata kodlarının lokal bir veri tabanında tutulması ve hata kodları servisinin günde bir kez veya kayıtlı olmayan bir hata kodu ile karşılaşılması durumunda çağırılmasının daha uygundur.

Hata kodları, İTS Portal - Online İşlemler'deki Listeleme İşlemleri -> Hata Kodları menüsünden de sorgulanabilir.

Hata Kodları Referans Servisi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için Referans Servisleri Kılavuzu dokümanını inceleyebilirsiniz.

© 2013 TechN’arts. Tüm Hakları Saklıdır. TechN`arts: Teknoloji bir sanattır
Yasal Uyarı